Què és Vol de coloms?

Vol de coloms és una empresa que realitza vols en globus a la Garrotxa des de l'any 1992.

L’empresa va néixer d’una idea sorgida de quatre germans l’any 1991. En aquell moment la comarca encara no era turística. No obstant a això, ells creien que s’havia de donar a conèixer la zona volcànica i tots els seus encants.

Per poder observar el paisatge hi havia moltes opcions, però ells en van decidir una de diferent i poc comuna; amb un globus.

vol de coloms

Decidits amb aquesta idea van anar a buscar una empresa que pogués fabricar l’aeronau i que els permetés engegar el seu negoci, van anar a l’única empresa de Catalunya que fabricava globus aerostàtics, concretament l’empresa Ultramagic ubicada a Igualada.

La primera part de tenir l’aeronau ja estava en procés, però faltava algú que la pilotés. Un dels germans, en Toni Colom, gerent de l’empresa des de l’inici fins a l’actualitat, va ser el que li va tocar ser el pilot de l’empresa.

vol de coloms

La idea era molt clara, ensenyar la comarca i van decidir d’enlairar-se des del rovell de l’ou, al mig de la zona volcànica de la Garrotxa, concretament se sortia des d’un camp a la zona de Can Xel. Es feia el vol i després s’anava a esmorzar al càmping la Fageda. Una activitat que en el seu moment valia 15.000 pessetes.

La iniciativa va anar pel bon camí i de mica en mica van tenir més demanda amb la qual cosa es van proposar tenir més d’un globus i amb una característica diferent, els globus portarien a la vela, publicitat de la comarca o pobles destacats. Una clara intenció d’està lligats i implicats amb la promoció de la Garrotxa.

vol de coloms

Amb la necessitat de millorar l’atenció al públic, l’empresa va apostar per un canvi que es convertiria en un aspecte diferenciador amb les altres companyies de globus. L’any 2011 es va inaugurar les instal·lacions de vol de coloms, on es concentra tota l’activitat. Des de la realització de la reserva fins al servei de l’esmorzar de després.

Els primers anys de vol de coloms els clients eren de la comarca o de la província amb la qual cosa no era cap problema que l’activitat sigues ben aviat al matí perquè tenien poca distància. No obstant amb l’arribada de nous turistes d’altres indrets de Catalunya, hi havia el problema que s’havien d’aixecar molt aviat per arribar a la sortida del vol. Per solucionar aquesta problemàtica l’empresa va fer un nou gir i va crear una agència de viatges que els va permetre crear paquets amb diferents allotjaments de la comarca. Així els clients feien estada a la Garrotxa.

Un pas més amb la implicació de l’empresa amb la comarca i crear una xarxa d’empreses turístiques que es realimentessin entre elles. Allotjaments, activitats i restaurants es passaven vendre des de l’agència Nit i Vol, creant pacs molt atractius.

Aquesta evolució i canvis arran de necessitats que van anar sorgint ha fet que avui l’empresa ofereixi un producte de qualitat tant amb el vol en globus, el nostre producte, com tots els altres serveis que oferim per acompanyar la nostra experiència.