Les muntanyes de la Garrotxa que veiem des del globus

25 octubre 2022

El nom de la Garrotxa ja ens dona una pista de com és aquesta comarca. El significat de la paraula és terra aspra, trencada, de mala petja. Una descripció que ja ens indica que és un relleu abrupte. Muntanyes i cims ens apareixen de fons mirem on mirem.

Estem acostumats a veure-les imponents a sobre nostre, observant des dels seus cims les vides que tenen a les seves faldes. De tant en tant ens atrevim a enfilar-nos fins a la punta més alta per tal de veure el mateix que veuen elles. Intentem posar-nos el seu nivell i veure el que senten.

Amb el globus tenim la possibilitat de posar-nos a la mateixa altura o més amunt per tal de mirar-les als ulls i contemplar la seva magnificència.

Des d’un punt del mig del cel, tenim una visió de 360º que ens permet veure les muntanyes imponents del Pirineu, Prepirineu i de la serralada transversal.

En enlairar-nos, el primer relleu que ens trobem és el volcà Croscat, en pocs minuts ja l’hem superat i ens apareixen cap al sud les serralades del Corb i de Finestres d’uns 900 i 1000 metres d’altitud. A l’oest el Puigsacalm corona la Vall d’en Bas. Al nord a primer pla veiem les muntanyes escarpades de l’alta Garrotxa i en segon pla el Pirineu amb el Canigó com a cim emblemàtic de Catalunya.

De mica en mica les muntanyes que des de Vol de Coloms eren imponents es van fent més petites. En dies de bona visibilitat, a més d’aquestes serralades esmentades, podem veure la muntanya del Pedraforca, amb els seus dos pics característics. Si mirem cap al sud-oest, podem veure el relleu de la serralada Montserrat. I cap a nord-est podem veure el cap de Creus, el final dels Pirineus abans d’endinsar-se al mar Mediterrani.

Sortir de la Garrotxa ens permet observar la majoria de les muntanyes i pics més representatius, a més de tot el relleu muntanyós que envolten les valls de la comarca.

Ja ho saps, doncs:

DESCOBREIX LES MUNTANYES DE LA GARROTXA DES DEL GLOBUS!

Fes la reserva del vol en globus aquí!

Fes la reserva del vol en globus i la visita a l’espai cràter aq!

Més informació de la zona volcànica aquí!

Comparteix